ФПМ Требиње успјешно организовао хуманитарни спортски турнир за помоћ у лијечењу повријеђеном суграђанину

У Требињу је данас успјешно одржан хуманитарни спортски турнир који су организовали студенти Факултета за производњу и менаџмент Требиње  како би помогли у даљем лијечењу суграђанину Данијелу Пудару Џаји.

На турниру који је окупио више стотина Требињаца и младих из околних мјеста прикупљено је око 4.600 КМ за помоћ у лијечењу младог Данијела који је задобио тешке повреде 2014. године када је, након скока у море, ударио главом у морско дно што је довело до фрактуре вратног пршљена и тренутне парализе руку и ногу.

Турнир је одржан на спортским теренима у бившој касарни „Војвода Лука Вукаловић“, а укупно 71 мушка и женска спортска екипа такмичила се у три дисциплине – малом фудбалу, баскету и одбојци, док је шаховске партије одиграло 18 такмичара.

Турнир је свечано отворио декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње проф. др Душан Јокановић поручивши да је изузетно поносан јер су се млади опредијелили да иду путем хуманости, те да је у Требињу данас показана човјечност на дјелу.

„Надамо се да ће данашњи учесници и такмичари, поред остварења доброг и хуманог циља, успут успјети и да се лијепо забаве и стекну нека нова пријатељства. Једно је сигурно, на испиту хуманости сви су добили оцјену 10“, истакао је декан Јокановић.

Овај хуманитарни турнир подржала је и Градска управа Требиња, а замјеник градоначелника Мирко Ћурић рекао је да му је драго што су се Требињци одазвали у великом броју и показали да су увијек ту када треба помоћи другима.

Слађан Пудар, Данијелов отац, захвалио се студентима, грађанима Требиња и предузећима који већ неколико година уназад помажу у лијечењу његовог сина.

„Мом сину и породици ова подршка значи много. Лијечење кошта на мјесечном нивоу од пет до шест хиљада марака и да нема помоћи, финансијски то не бисмо могли издражати“, рекао је Пудар.

Хуманитарни спортски турнир у организацији Факултета за производњу и менаџмент Требиње одржан је под слоганом „Донирај маркицу, јер наше мало неком значи много“.