Студијски програми УИС-а представљени средњошколцима у Бијељини и Зворнику

Студијски програми Универзитета у Источном Сарајеву данас су представљени ученицима бијељинске Гимназије “Филип Вишњић” у оквиру манифестације “Дан отворених врата”.

Ову манифестацију Гимназија из Бијељине организује по четврти пут с циљем да се ученици упознају са студијским програмима високошколских установа из Бијељине и окружења.

За сваки од универзитета или факултета предвиђена је засебна учионица за представљање програма, те ученици и родитељи могу да се информишу о њиховом раду, као и о условима за упис.

Представници Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената презентовали су бијељинским гимназијалцима услове студирања на УИС-у у оквиру промотивне кампање “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву”, која је почела 20. фебруара и трајаће до 1. априла.

Студијски програми које могу изабрати на 15 факултета и двије академије у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву представљени су претходних дана и ученицима завршних разреда Eкономске школе, Пољопривредне и медицинске школе, те Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине, као и средњошколцима у Зворнику.

Будући студенти су упознати са тим да су значајна средства уложена у модернизацију лабораторија и ИТ опреме на Универзитету у Источном Сарајеву, чиме је омогућена практична примјена знања и дат замах развоју науке.

Циљ промотивне кампање “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву“ јесте да се 9.000 ученика трећих и завршних четвртих разреда четвртог степена упозна са могућностима студирања на Универзитету, те да се задрже млади у Републици Српској.