Студијски програми УИС-а презентовани средњошколцима у Требињу, Калиновику и Невесињу

У оквиру промотивне кампање уписа на студијске програме првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву, претходне седмице су одржане презентације у средњошколским центрима у Требињу, Калиновику и Невесињу.

Промотивна кампања уписа на студијске програме првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву почела је у Требињу 20. и 21. фебруара презентацијама у три средње школе у овом граду који је један од десет универзитетских центара нашег Универзитета.

Представници Уније студената, Универзитета у Источном Сарајеву и Студентског парламента прву презентацију одржали су у Гимназији “Јован Дучић”, а студијски програми УИС-а представљени су и ученицима Техничке школе и Центра средњих школа.

Будуће студенте поздравила је проректор УИС-а за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић поручивши да на Универзитету у Источном Сарајеву постоје одлични услови за рад, опремљене лабораторије, те да је отварањем два нова студентска дома посебно унапријеђен студентски стандард.

Требињске средњошколце су поздравили и декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње УИС-а проф. др Душан Јокановић и предсједник Уније студената Републике Српске Милан Милишић, који је истакао како је један од циљева кампање да што више студената остане у Српској, студирајући на Универзитету у Источном Сарајеву.

Презентацији у Техничкој школи присуствовао је и предсједник Скупштине Града Требиње Драгослав Бањак који је рекао да ће Град Требиње наставити успјешну сарадњу са Универзитетом у Источном Сарајеву.

Представници Уније студената Републике Српске су 24. фебруара презентовали Универзитет у Источном Сарајеву ученицима Гимназије у Калиновику који су били изузетно заинтересовани за студијске програме на нашем Универзитету. Сви гимназијалци завршне године који су планирају наставак школовања, поручили су да ће настојати да се упишу на неки од студијских програма УИС-а.

Истог дана, студијски програми Универзитета у Источном Сарајеву представљени су и ученицима Средњошколскг центра „Алекса Шантић“ у Невесињу, гдје су презентацији присуствовали ученици Гимназије, као и техничари економске и машинске струке.

Представници Уније студената Републике Српске ће у току ове седмице презентовати студијске програме Универзитета у Источном Сарајеву средњошколцима у Берковићима, Љубињу, Гацку и Билећи.

Кампањом “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву” обухваћено је 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске гдје гравитира Универзитет у Источном Сарајеву, као и четири средње школе у Дистрикту Брчко.

Током кампање, са студијским програмима и ресурсима нашег Универзитета биће упознато око 9.000 ученика трећих и завршних четвртих разреда четвртог степена.

Кампању, која ће трајати 45 дана, реализује Унија студената Републике Српске у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву и Студентским парламентом.