Студенти Саобраћајног факултета у Добоју нижу учешћа на међународним конференцијама

Студенти Саобраћајног факултета у Добоју Универзитета у Источном Сарајеву поново су показали велико интересовање за учешће на међународним конференцијама. Овај пут ријеч је о другој Међународној конференцији „International Conference on Management, Engineering and Environment“ – ICMNEE 2018. одржаној у Београду – Обреновац.

Међународна конференција ICMNEE 2018, пружила је ауторима широк спектар тематских области, међу којима су студенти Саобраћајног факултета пронашли себи одговарајуће, и тиме показали спремност и заинтересованост за научно истраживачки рад.

Уз подршку проф. др Марка Васиљевића и доц. др Жељка Стевића, заједно с још два запослена асистента Мирком Стојчићем и Дуњом Радовић, који су такође презентовали научне радове, учешће су узеле четири студентице I циклуса студија, смјера логистика, и једна студентица I циклуса студија, смјера друмски и градски саобраћај.

Представљено је седам научних радова, из области логистике, логистичког контролинга, саобраћајних терминала, теорије саобраћајних токова и капацитета саобраћајница, те вјештачке интелигенције, који су проистекли из дипломских радова и истраживања у оквиру студирања на самом факултету.

Радови који су презентовани остали су примјећени од стране врло еминентних научника и професора са разних високошколских установа из окружења, који су похвалили рад и залагање младих студентица, али и професоре и асистенте који им пружају помоћ у њиховом даљем стручном и научном усавршавању.

Учешћем на Конференцији, студентима је пружена прилика да кроз интерактивну дискусију размјене идеје, знања и искуства у циљу личног развоја, као и могућности за даљу сарадњу са колегама.