Vebinar u okviru „Razvoja okvira stručnog usavršavanja akademskog osoblja na javnim univerzitetima u BiH – TRAIN BiH“

U okviru projekta „Razvoj okvira stručnog usavršavanja akademskog osoblja na javnim univerzitetima u BiH – TRAIN BiH“, Univerzitet u Sarajevu u saradnji sa svim javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini, organizuje vebinar pod nazivom „CARE – briga o opštem blagostanju zaposlenih na univerzitetu i SUPPORT – podrška izvođenju onlajn nastave“. Vebinar je namijenjen jačanju kompetencija i pružanju podrške akademskom osoblju na svim javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Vebinar će biti održan u četvrtak, 28. aprila 2022. godine, u periodu od 9 do 14 časova. Program vebinara možete naći ovdje.

Informacije u vezi sa načinom registracije biće naknadno dostupne.

Vebinar se organizuje u okviru zajedničkih aktivnosti Komisije za izradu okvira stručnog usavršavanja akademskog osoblja na nivou Bosne i Hercegovine koju je imenovala Rektorska konferencija Bosne i Hercegovine i u čijem radu učestvuju predstavnici svih javnih univerziteta u BiH. Aktivnostima Komisije koordiniše Univerzitet u Sarajevu, a finansijsku podršku obezbjeđuje Fondacija kralja Baldovina, Belgija.