Održana XLVIII sjednici Senata

Na XLVIII sjednici Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 30. marta 2023. godine, imenovani su članovi Vijeća društvenih nauka po prijedlogu Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina.

Na sjednici su izvršeni izbori u akademska zvanja i usvojeni izvještaji o ocjeni podobnosti tema doktorskih disertacija i kandidata.

Takođe, usvojen je Izvještaj o radu Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2022. godinu.

Donijeta je Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sjednici je donijeta i Odluka o utvrđivanju prijedloga visine školarine za redovne studente prvog i drugog ciklusa studija studijskih programa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji obnavlјaju godinu u kojoj su bili finansirani iz budžeta Republike Srpske za akademsku 2023/24. godine.

Usvojen je  Prijedlog Ekonomskog fakulteta Pale za određivanje odgovornih nastavnika za obavlјanje ispita u akademskoj 2022/2023. godini.

Usvojene su izmjene i dopune listi odgovornih nastavnika i saradnika, za akademsku 2022/2023. godinu na prvom i drugom ciklusa studija, na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Razmatrani su i usvojeni prijedlozi naučno-nastavnih/umjetničko-naučno-nastavnih vijeća članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za publikovanje rukopisa.

Usvojen je Prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Filozofskog fakulteta Pale o formiranju Centra za srpske studije Univerziteta u Istočnom Sarajevu pri Filozofskom fakultetu Pale.

Data je saglasnost na Prijedlog Statuta Pravnog fakulteta Pale i saglasnost Statuta Filozofskog fakulteta Pale.

Razmatran je Zahtjev Pravnog fakulteta Pale i data saglasnost Pravnom fakultetu za zaklјučivanje Sporazuma o saradnji pravnih fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Usvojen je Prijedlog Pravilnika o međunarodnoj razmjeni akademskog i administrativnog osoblјa studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Donijeta je odluka o utvrđivanju matičnosti članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika.

Usvojena je molba studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu za organizovanje drugog aprilskog ispitnog roka u akademskoj 2022/2023. godini.