Otvoren Javni poziv za grantove Evropskog istraživačkog savjeta (ERC)

ERC je evropska inicijativa za finansiranje, osmišlјena kako bi podržala najbolјe naučnike, inženjere i stručnjake u Evropi.

ERC Napredni grantovi omogućavaju izuzetnim istraživačima koji su već uspostavili svoj ugled u istraživanju, bez obzira na nacionalnost i starosnu dob, da sprovodu revolucionarne projekte visokog rizika koji otvaraju nove pravce u njihovim istraživačkim oblastima ili drugim domenima.

Finansiranje kroz ERC Napredne grantove namijenjeno je istraživačima koji su već izgradili sebe kao nezavisne lidere u svojim istraživačkim oblastima.

Grantovi se nude za:

  • Pionirsko istraživanje na granici saznanja u bilo kojoj oblasti nauke, uklјučujući društvene nauke.
  • Istraživači: kandidati mogu biti bilo koje nacionalnosti, bilo kojeg godišta, moraju biti naučno nezavisni i imati nedavne rezultate istraživanja i profil koji ih identifikuje kao lidere u svojim oblastima istraživanja.

Grant se sastoji od 2,5 miliona eura po grantu (mogu se zatražiti dodatna sredstva do 1.000.000 eura u okviru predloga projekta). Trajanje samog granta je do 5 godina.

Aplikanti Univerziteta u Istočnom Sarajevu o prijavi projekta treba da obavijeste Kancelariju za nauku, istraživanje i razvoj putem linka  https://www.ues.rs.ba/nauka/prijavi-projekat/.

Rok za prijavu je 23. maj 2023. godine.

Više informacija možete pronaću ovdje.