Erazmus+ stipendije Univerziteta u Katancaru u Italiji

Uprava Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu obezbijedila je još dva mjesta za studente koji su zainteresovani da provedu tri mjeseca na Univerzitetu u Katancaru, u Italiji, gdje će biti u prilici da slušaju nastavu i polažu ispite.

Studenti bi boravili u Italiji najkasnije do kraja juna (tačan datum odlaska i povratka zavisiće od okončanja postupka prijave i izbora kandidata, ali je povratak planiran najkasnije za kraj mjeseca juna). Studenti će biti smješteni u studentskom domu, a troškovi prevoza, smještaja i ishrane biće finansirani iz stipendije, koju posredstvom programa Erazmus + dodjelјuje Evropska unija.

Studenti bi slušali nastavu (klasičnu ili konsultativnu) iz nekoliko predmeta, na engleskom jeziku, a po povratku bi nastavili da slušaju predavanja i polažu ispite na svom fakultetu. Imajući u vidu da je broj mjesta ograničen i da postupak prijave i izbora kandidata zahtijeva određeno vrijeme, molimo zainteresovane studente da se jave do 8. februara, do 16:00 časova, na imejl goran.markovic@pravni.ues.rs.ba.

Ova aktivnost nastavak je aktivnosti međunarodne razmjene studenata, koju smo provodili i prošle godine, kada su naša dva studenta već boravila u Katancaru.