Održana XIX sjednica Senata

U četvrtak, 15. jula, održana je osamnaesta sjednica Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kojom je predsjedavao rektor prof. dr Milan Kulić.

Na sjednici su usvojene odluke o izborima u akademska zvanja, te je riješeno po zahtjevima za preispitivanje prethodnih odluka o izborima u akademska zvanja.

Usvajen je  Izvještaja o rezultatima prvog upisnog roka na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Donijeta je Odluka o utvrđivanju Prijedloga povećanja broja studenata, za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija, u akademskoj 2021/2022. godini, na studijskim programima: Medicina, Zdravstvena njega, Stomatologija, te Specijalna edukacija i rehabilitacija, na Medicinskom fakultetu Foča.

Usvojen je izvještaj o podobnosti tema za izradu doktorskih disertacija i izvještaj o urađenim doktorskim disertacijama.

Donijeta je odluka o usvajanju izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2020/2021. godinu, na fakultetima/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika.

Usvojena je Strategija razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu za period 2021-2026. godina.

Članovi Senata su razmatrali i usvojili Elaborat o programu cjeloživotnog učenja – Obrazovanje iz oblasti geografskih informacionih sistema u šumarstvu.

Usvojen je Prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta Foča za publikovanje rukopisa pod nazivom ,,Osnovi pedijatrije“, kao univerzitetskog izdanja, kao i Prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo za publikovanje rukopisa pod nazivom ,,Tehnika visokog napona 2“, kao univerzitetskog izdanja.