Raspisan Konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda „Dr Milan Jelić“

​Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija studentima II i III ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu iz Fonda „Dr Milan Jelić” za akademsku 2020/2021. godinu, i to:

  • studentima II ciklusa studija – ukupno 11 stipendija u iznosu od po 5.000 KM
  • studentima III ciklusa studija –  ukupno sedam stipendija u iznosu od po 10.000 KM.

Od ove godine studenti se na Konkurs prijavlјuju elektronskim putem. Svu potrebnu dokumentaciju o ostvarenim rezultatima studenata u nauci, umjetnosti i inovatorstvu će od sada dostavlјati putem internet aplikacije https://eprijava.vladars.net , koja se nalazi na sajtu Ministarstva i Fonda.

Lične podatke, kao i podatke sa univerziteta u Republici Srpskoj Fond „Dr Milan Jelić” pribavlјaće po službenooj dužnosti, umjesto studenata.

Aplikacija je interaktivnog karaktera i ubrzava proces prijavlјivanja i obrade prijave, budući da se svi podaci unose, razvrstavaju i grupišu u samom softveru.

 Konkurs za dodjelu stipendija studenima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2020/2021. godinu biće otvoren od danas do 16. jula 2021. godine.

Stipendisti Fonda su studentni najprestižnijih univerziteta kao što su: University of Cambridge, Harvard University, University of Oxford, University College of London, Yale University, Massachusetts Institute of Technology, Imperial College London i dr.

Za više informacija o konkursu, posjetite https://www.fondmilanjelic.org/.