Poziv Instituta za balkanske studije

Institut za balkanske studije raspisuje poziv za dostavljanje originalnih pisanih radova istraživača iz jugoistočne Evrope, a koji će ući u selekciju za objavu u 54. izdanju časopisa „Balkan Studies (BS)“ do kraja 2021. godine.

Institut za balkanske studije, sa sjedištem u Solunu u Grčkoj, osnovalo je grčko Ministarstvo vanjskih poslova 1953. godine i ima za cilj da doprinese poboljšanju saradnje između regionalnih univerziteta i boljem razumijevanju stanovništva u regiji.

 „Balkan Studies (BS)“ je međunarodni stručni časopis koji izdaje Institut za balkanske studije i koji objavljuje istraživačke radove iz oblasti istorije, društvenih studija, politike, međunarodnih odnosa, folklora, ekonomije, religija, a posebno se fokusira na geografsko područje istočnog Mediterana.

Od 2012. godine „Balkan Studies (BS)“ se objavljuju u elektronskoj verziji na službenoj veb stranici Instituta: www.imxa.gr.

Rok za slanje radova(Standard Chicago Manual, 7-10.000 riječi uključujući fusnote, uz sažetak od 200 riječi i kratkom biografijom) je 30.06.2021. godine i potrebno je dostaviti gospođi Eleftheria Manta putem e-maila elefmant@his.auth.gr ili elemanta@yahoo.gr.