Održana VII sjednica Senata

U amfiteatru Muzičke akademije danas je održana VII sjednica Senata Univerziteta kojom je predsjedavao rektor prof. dr Milan Kulić.

Najviši organ Univerziteta donio je odluku o organizaciji nastavnog procesa za sve godine svih ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini.

Odobren je prijedlog odluke o povećanju broja studenata za upis na prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini, po prijedlozima Pedagoškog fakulteta Bijelјina, Saobraćajnog fakulteta Doboj, Polјoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo, Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina, Ekonomskog fakulteta Pale, Filozofskog fakulteta Pale i Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Razmatrane su i usvojene izmjene i dopune listi odgovornih nastavnika i saradnika za akademsku 2020/2021. godinu na trećem ciklusu studija na fakultetima/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Donijeta je i odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika na Univerzitetu.

Razmatran je i usvojen prijedlog pravilnka o organizovanju i izvođenju nastave putem elektronskih platformi na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.