Fakultet za proizvodnju i menandžment Trebinje posjetio gradonačelnik Ćurić

Na Fakultetu za proizvodnju i menandžment Trebinje u srijedu, 17. juna 2020. godine, održan je sastanak rukovodstva Fakulteta sa upravom Grada Trebinje, koju je predvodio gradonačelnik Mirko Ćurić.

Za potrebe osoba sa invaliditetom, koji studiraju na Fakultetu za proizvodnju i menandžment, izgrađen je lift koji je pušten u funkciju neposredno prije sastanka. Lift je donacija predsjednika Republike Srpske Želјke Cvijanović.

Tokom sastanka sa rukovodstvom FPM Trebinje gradonačelnik Ćurić je informisan o kvalitetu nastave kao i o svim aktuelnim projektima, posebno onim koji promovišu saradnju sa privredom, nacionalnim i međunarodnim projektima.

Konstatovano je da je saradnja Grada i Fakulteta na visokom nivou, ali da je potrebno iznova tražiti modalitete za nove oblike saradnje koji obezbjeđuju bolјe uslove studiranja, kao i veću iskorištenost akademskih resursa Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

Postoji riješenost grada Trebinja za veće stipendiranje studenata FPM Trebinje, kao i obezbjeđivanje zapošlјavanja najbolјih studenta, kao najbolјih ambasadora kvaliteta studiranja na FPM Trebinje. 

U narednom periodu rukovodstvo Grada Trebinje će uz stručnu podršku Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje organizovati stručne i naučne skupove koji će pomoći snaženju privrede u Hercegovini.

U budućnosti će uslijediti i drugi sastanci, kojima će krenuti realizacija konkretnih oblika saradnje, posebno u onom dijelu u kome će FPM Trebinje pomoći upravi Grada u izradi projekta i rješavanju brojnih drugih problema.

U završnici niza posjeta, uslijedio je zajednički sastanak dekana Fakulteta za proivodnju i menadžment Trebinje, Likovne akademije i direktora Visoke škole za turizam i hotelijerstvo sa Upravom Grada.