Jesenji odjeci – Oktobarski Omaž Šopenu

Internacionalna kulturno obrazovna manifestacija Beogradski Šopen Fest  (BŠF) će i ove jeseni, tradicionalno obilježiti 17. oktobar,  jubilej smrti velikog kompozitora Frederika Šopena. U slavu „Pjesnika klavira“, u periodu od 16 – 18. oktobra biće održani koncertni programi u Beogradu i Šapcu.

BŠF kao jedinstveni pijanistički događaj u Srbiji i regionu, slavi lik i djelo jednog od najvećih kompozitora čovječanstva i kroz koncertne i edukativne sadržaje promoviše vrhunski pijanizam sa fokusom na mladim talentima.

U okviru Omaža Šopenu svečano će biti obilježen značajan jubilej 25 godina postojanja i uspješnog rada Muzičke akademije kao veoma značajne kulturno –obrazovne institucije, kao i 20 godina od osnivanja Katedre za klavir.

Tim povodom, u četvrtak 17. oktobra u 20 časova u Skupštini grada Beograda, nastupiće profesori Klavirske katedre Muzičke akademije UIS-a Maja Đogo, Maja Žuža, Rita Kinka, Julijana Šulović, sa gostima Vladimirom Markovićem (violina) i Tamarom Pečenicom, najuspješnijom studentkinjom klavira Osnovnih akademskih studija.

Profesori Akademije će na taj način podjsetiti publiku i javnost na eminentne predstavnike pijanističke struke  – profesore Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu, koji su svojim djelovanjem uticali na razvoj i rad Muzičke akademije UIS i Klavirske katedre.  Na programu će biti Šopen, List, D. Kosorić.

BŠF od 2012. organizuje umjetničko udruženje Kreartiva iz Beograda, sa Ambasadom Poljske kao generalnim pokroviteljem, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ustanove predstavništva Republike Srpske,  i značajnih institucija kulture i obrazovanja kao partnera.

Program-Jesenji odjeci – Oktobarski omaž Šopenu

Бeogradski Šopen Fest