Poziv za učešće na Šestoj međunarodnoj konferenciji „Perspektive partnerstva vlasti, privrede i institucija visokog obrazovanja u podsticanju ekonomskog razvoja“

Ekonomski fakultet Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uz podršku suorganizatora, organizuje Šestu međunarodnu konferenciju „Aktuelni problemi visokog obrazovanja, nauke i privrede Bosne i Herecegovine, te mogućnosti njihovog prevazilaženja“ koja će se održati od 6. do 8. novembra 2019. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Brčko.

S obzirom na činjenicu da je grad Brčko trgovački centar sa dugogodišnjom tradicijom prepoznata je potreba za uspostavlјanjem i unapređivanjem povezanosti između vlasti, privrede i institucija visokog obrazovanja. Interakcijom između vlasti, privrede i visokog obrazovanja stvara se mogućnost da institucije visokog obrazovanja uzmu učešće u kreiranju uslova za ekonomski razvoj i napredak lokalne i šire društvene zajednice.

Cilј Konferencije je razmjena ideja, metoda i iskustava koje mogu da se primijene u širem području ekonomskog i društvenog života i usklađivanje studijskih programa visokog obrazovanja sa potrebama privrede.

Rok za dostavlјanje apstrakata je  30. septembar, a za dostavlјanje radova 31. oktobar 2019. godine.

Suorganizatori Konferencije su Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Elektrotehnički  i  Filozofski fakultet  Univerziteta  u Istočnom  Sarajevu,  Fakultet  za  hotelijerstvo  i  turizam Vrnjačka Banja, Ekonomski fakultet u Subotici, „Perm State Agro-Technological University Russia“, „Voronezh State Agricultural University Russia“, „Aleksandras Stulginskis University“, „Faculty of Economics and Management Lithuania“, „Selçuk University Konya-Turkey“ i „Shanghai Polytechnic University“.

Dodatne informacije o upustvima za izradu i dostavlјanje apstrakata i radova, važnim datumima i kontaktima možete pronaći na veb adresi http://konferencija.efb.ues.rs.ba/ ili upitom na mejl konferencija.efb@gmail.com.