Uputstvo za glasače na izborima za Studentski parlament

Poštovani studenti,

Na izborima za Studentski parlament, koji će se održati 25.marta 2019.godine, od 8 do 16 časova, na svim fakultetima i akademijama, upućujemo vas na detalјe vezane za način sprovođenja istih:

  1. Pravo glasa na izborima za Studentski parlament imaju sva lica koja imaju status studenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
  2. Identifikacioni dokument prilikom glasanja za sve studente (uklјučujući i kandidate za izbor člana Studentskog parlamenta) je indeks.
  3. Na svim fakultetima i akademijama, izuzev Medicinskog i Filozofskog fakulteta, glasanje se vrši zaokruživanjem rednog broja ispred imena JEDNOG kandidata.

  Za predstavnike Studentskog parlamenta ispred Medicinskog i Filozofskog fakulteta (u skladu sa brojem studenata), glasanje se vrši zaokruživanjem rednog broja ispred imena DVA kandidata.

             Da bi listić bio važeći, nije dozvolјeno pisanje, niti šaranje po listiću.

  1. Svi kandidati za izbor člana Studentskog parlamenta imaju pravo da budu prisutni, u svojstvu posmatrača, tokom glasanja i prebrojavanja glasova. Kandidati za izbor člana Studentskog parlamenta, predstavnike studenata Polјoprivrednog i Pravnog fakulteta, mogu opunomoćiti po jedno lice iz reda studenata za odjelјenja van sjedišta fakulteta koje će, u svojstvu posmatrača, prisustvovati toku glasanja i prebrojavanja glasova.
  1. Biće obezbijeđena tajnost glasanja.
  2. U cilјu potpune transparentnosti, nakon okončanja glasanja, 25.3.2019., u 16 časova, na svim fakultetima i akademijama biće omogućeno JAVNO PREBROJAVANјE glasova.

 

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA

Prilog: Uputstvo [PDF]