Promovisani diplomci, magistri i masteri Ekonomskog fakulteta Brčko UIS-a

Na Ekonomskom fakultetu Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu upriličena je svečana dodjela diploma i promocija 47 diplomiranih ekonomista, magistara ekonomskih nauka i mastera ekonomije.

Na svečanosti održanoj 10. maja, studentima su diplome uručili rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevo Pašalić i dekan Ekonomskog fakulteta Brčko doc. dr Srđan Lalić.

Dekan Lalić izrazio je uvjerenje da će studenti koji su dobili diplome biti najbolјi ambasadori Ekonomskog fakulteta.

“Vjerujem u  punom kapacitetu u njihove  sposobnosti i vjerujem da će na jedan najbolјi način predstavlјati naš fakultet kod budućih poslodavaca“, naglasio je dekan Lalić.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić pohvalio je zalaganje dekana Ekonomskog fakulteta Srđana Lalića, naglašavajući da dekan pokazuje snažnu volјu da ostvari saradnju s lokalnom zajednicom.

Ekonomski fakultet, u okviru nastavnog i naučno-istraživačkog rada, razvija saradnju sa brojnim srodnim fakultetima i naučnim institucijama iz BiH i šire što omogućava da se na Fakultetu tradicionalno angažuju eminentni nastavnici i stručnjaci iz ekonomije i srodnih oblasti.

Svečanoj dodjeli diploma prisustvovali su prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport UIS-a prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Siniša Berjan, prorektor za lјudske i materijalne resurse prof. dr Nenad Lalić, dekani brojnih fakulteta UIS-a, profesori i studenti Ekonomskog fakulteta, te predstavnici izvršne vlasti, institucija Brčko distrikta BiH i privrednog života.