Studenti Katedre za sinologiju na otvaranju prve učionice za izučavanje kineskog jezika u osnovnim školama

Studenti Katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu nastupili su na svečanosti povodom uvođenja kineskog jezika u škole Republike Srpske.

Studentkinje Katedre su uspješno izvele plesnu tačku iz Kine “Hilјadu ruku boginje Guanjin” i na tečnom kineskom poželјele svima srećan početak projekta.

Sam projekat, koji su inicirali Katedra za sinologiju FFUIS i Ambasada NR Kine, će biti sproveden u ukupno pet škola u RS.

Osnovna škola Sveti Sava u Istočnom Novom Sarajevu je 27. januara, na dan školske slave, obilјežila i uvođenje kineskog jezika kao fakultativnog u svojoj školi.

Svečanoj ceremoniji je prisustvovala Nј.E. ambasador NR Kine, gospođa Čen Bo, koja je u svom govoru čestitala školi, ali i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao predvodniku u izučavanju kineskog jezika i Kine na prostorima Republike Srpske.

Svečanosti su prisustvovali premijer Republike Srpske Želјka Cvijanović, vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevo Pašalić, prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Draga Mastilović, dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Ranko Antunović i brojni ugledni gosti iz političkog i kulturnog života Srpske.