Održan Dan otvorenih vrata na Saobraćajnom fakultetu u Doboju

Univerzitet u Istočnom Sarajevu danas je organizovao  Dan otvorenih vrata na Saobraćajnom fakultetu u Doboju sa cilјem da se učenicima završnih razreda srednjih škola iz opština i gradova regije Doboj predstave  mogućnosti upisa na 15 fakulteta i 2 akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Promociji Univerziteta u Istočnom Sarajevu prisustvovalo je više od 500 srednjoškolaca iz Doboja, Teslića, Modriče i Dervente, od kojih će neko odabrati jedan od fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu kao visokoškolsku ustanovu na kojoj će steći svoje  buduće zanimanje.

Budućim studentima i gostima obratili su se rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, zamjenik gradonačelnika Grada Doboja Slavko Kovačević i zamjenik predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nemanja Stupar.

Nakon uvodnih obraćanja, srednjoškolci su obišli štandove na kojima su, u razgovoru sa predstavnicima fakulteta/akademija, mogli saznati više o studijskim programima na kojima se vrši upis na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u akademskoj 2024/2025. godini.

Na današnjoj manifestaciji u Doboju upriličen je prigodan kulturno umjetnički program za srednjoškolce.