Rektor Kulić upriličio novogodišnji prijem za novinare

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, zajedno sa prorektorima, danas je u Rektoratu organizovao novogodišnji prijem za novinare i tom prilikom se predstavnicima medijskih kuća zahvalio na uspješnoj saradnji, kao i na profesionalnom i afirmativnom izvještavanju o svim dešavanjima koja se tiču Univerziteta.

Rektor Kulić predstavio je dosadašnji rad rukovodstva Univerziteta, nastavnika i saradnika, studenata, te predočio planove za budući period.

Podsjećajući da je odlazeća godina bila u znaku jubileja jer je nekoliko fakulteta obilježilo 30 godina uspješnog rada u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rektor Kulić je istakao da je zadovoljan rezultatima koje je postigao Univerzitet, na kojem studira oko 8.600 studenata.

Kao i tokom prethodne godine, i u 2023. su se ponovo dva nastavnika sa Univerziteta našla u dva odsto najcitiranijih naučnika u svijetu u svojoj oblasti – profesor Stević sa Saobraćajnog fakulteta u Doboju i profesorka Maksimović sa Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Kada je riječ o projektima, rektor Kulić je naveo da se trenutno na Univerzitetu realizuje 11 međunarodnih projekata, kao i da su u narednoj godini odobrena 3 „Erazmus plus“ projekta i 1 „Horizont, što potvrđuje činjenicu da nastavnici i saradnici vrlo ozbiljno rade i bave se naučnim i umjetničkim radom.

Rektor je podsjetio da na Univerzitetu ove godine organizovano više od 20 naučnih skupova, te da Univerzitet ima potpisanu saradnju sa 90 univerziteta u svijetu, kao i da je tokom 2023. potpisano novih 8 i to sa univerzitetima iz Italije, Japana, Rusije, Češke, Mađarske i Kine, kao i da je ostvareno 185 razmjena studenata sa univerzitetima u svijetu.