IN MEMORIAM – Mihailo Drobnjak

Dana 8.9.2023. godine napustio nas je predsjednik Saveza studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, naš dragi kolega i prijatelj Mihailo Drobnjak.

Pored navedene funkcije, Mihailo je istovremeno bio i dugogodišnjni član Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i član Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, izrazito aktivna ličnost u brojnim dešavanjima i aktivnostima Studentskog parlamenta i Unije studenata.

Njegov ogroman i nesebičan doprinos unapređenju studentskog života ostaće u nasljedstvo mnogim budućim generacijama, kako na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, tako i na cijelom Univerzitetu. Od prvih studentskih dana, bio je učesnik i organizator brojnih sportskih takmičenja na Univerzitetskim sportskim igrama, u svojoj lokalnoj zajednici i drugim mjestima. Posebno se isticala njegova humanost ali i brojne organizacione sposobnosti, koje je iz dana u dan širio i prenosio na sve one koji su zajedno sa njim gradili bolji studentski život.

Stavljajući po strani sve funkcije koje je obavljao u studentskim organima, Mihailo će ostati upamćen najprije kao dobar čovjek, požrtvovan i iskren prijatelj, čiste duše i velikog srca. Studentski parlament će čuvati njegov lik i djelo od zaborava i iz njega crpiti snagu za svaku narednu aktivnost.

Dragi naš Mihailo, neka ti Bog podari vječni mir i Carstvo nebesko!

Preuzeto sa stranice Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu