Održana 27. sjednica Upravnog odbora

Dvadeset sedma sjednica Upravnog odbora Univerziteta održana je 14. jula u prostorijama Medicinskog fakulteta u Foči.

Na sjednici su usvojeni Akcioni plan za otklanjanje propusta i nepravilnosti utvrđenih Izvještajem Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji Filozofskog fakulteta Pale i  Medicinskog fakulteta Foča za period od 01.01. do 31.12.2022. godine

Donijeta je Odluka o utvrđivanju visine pojedninačnih iznosa nagrada za ostvarene posebne rezultate u naučnoistraživačkom i umjetničkom radu u toku kalendarske 2022. godine

Na sjednici su usvojeni prijedlozi Pravilnika o zaštiti od požara na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja službenog vozila Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te Pravilnika o reprezentaciji i poklonima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Takođe, data je saglasnost na prijedloge statuta fakulteta/akademija Univerziteta.

Na sjednici Upravnog odbora razmatrani su i usvojeni zahtjevi članica Univerziteta za izmjene i dopune Plana javnih nabavki za 2023. godinu.

Domaćin sjednice u Foči, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Dejan Bokonjić, nakon održane sjednice upriličio je obilazak prostorija Medicinskog fakulteta za članove Upravnog odbora.