Posjeta delegacije univerziteta iz Ruske Federacije

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i rektor Državnog pedagoškog univerziteta u Tuli (Rusija) prof. dr Konstantin Podrezov potpisali su 21. marta 2023. godine Sporazum o saradnji koji podrazumijeva niz zajedničkih aktivnosti dva univerziteta.

Tokom sastanka razgovarano je o konkretnim oblicima saradnje, sa posebnim naglaskom na zajedničkim naučnim projektima, razmjeni nastavnika i studenata, promociji ruskog jezika i kulture, te drugim zajedničkim aktivnostima od obostranog interesa.

Osim rektora Podrezova, delegaciju iz Rusije predstavlјali su i prorektor za međunarodnu saradnju Državnog pedagoškog univerziteta u Tuli prof. dr Žana Fomičeva i zamjenik prorektora za međunarodnu saradnju Državnog univerziteta Lobačevski u Nižnjem Novgorodu prof. dr Konstantin Kemaev.

Sastanku, održanom u Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prisustovali su predsjednik Upravnog odbora prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodno saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalј, prorektor za nastavu prof. dr Vladimir Vladičić, prorektor za  lјudske i materijalne resurse prof. dr Srđan Lalić, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Draga Mastilović.