Održana 6. sjednica Upravnog odbora

U petak, 13. maja 2022. godine, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana je 6. sjednica Upravnog odbora Univerziteta.

Na sjednici je donijeta Odluka o raspodjeli sredstava na poziciji rashodi po osnovu korišćenja roba i usluga iz Budžeta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za 2022. godinu (Fond 01), raspoloživih sa 30.06.2022. godine, po članicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Usvojena je informacija o Prijedlogu za izradu Rebalansa budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kao i informacija o izradi Finansijskog plana za period 2023-2025. godina (Instrukcija broj 1).

Donijeta je Odluka o odobrenju pokretanja i sprovođenja postupka prenosa prava vlasništava na nepokretnostima – zgrade izgrađene na zemljištu označenom kao k.č. broj: 1540/39 (Lukavica, u ulici Đenerala Draže Mihajlovića br. 44, površine od 1034 m2, po kulturi kuća i zgrada i dvorište u površini od 227 m2).

Usvojen je Zahtjev Tehnološkog fakulteta Zvornik za oslobađanjem naplate Uvjerenja o ekvivalenciji ranije stečenog zvanja zaposlenima u kompaniji „ZEOCHEM“ d.o.o. Zvornik.

Usvojen je Zahtjeva JU Studentski dom „Foča“ za davanje saglasnosti za izgradnju odbojkaškog terena na dijelu parcele k.č. broj: 521/45, koja je u posjedu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Razmatrani su prigovori i žalbe radnika povodom prava iz radnih odnosa.

Usvojen je Izvještaj o prihodovanju i trošenju sredstava budžeta međunarodnih projekata sa 31.12.2021. godine, kao i Izvještaj o prihodovanju i trošenju sredstava budžeta nacionalnih naučno-istraživačkih projekata sa 31.12.2021. godine.

Na sjednici je dato pozitivno mišljenje o Prijedlogu Statuta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sarajevu, usaglašenog sa primjedbama Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Usvojen je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o finansiranju programa cjeloživotnog učenja i raspodjeli sredstava ostvarenih realizacijom programa cjeloživotnog učenja Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Donijeta je Odluka o dopuni Plana javnih nabavki za 2022. godinu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Donijeta je Odluka o utvrđivanju visine nagrada za ostvarene posebne rezultate u naučnoistraživačkom i umjetničkom radu, koji doprinose razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta, u toku kalendarske 2021. godine, u kategorijama: 1. Naučni radovi, 2. Naučne monografije i poglavlja u naučnim monografijama, 3. Ukupna citiranost radova i istraživača u Web of Science citatnoj bazi i 4. Umjetnički rad.