Dani otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

U okviru manifestacije Dani otvorenih vrata, 16. aprila u posjeti Filozofskom fakultetu boravili su maturanti i učenici opština istočne i stare Hercegovine.

U amfiteatru Filozofskog fakulteta upriličen je doček za sve učenike, gdje je rukovodstvo Fakulteta predstavilo đacima istorijat i organizaciju Fakulteta, kao i značaj i funkcionisanje svih studijskih programa.

Učenici su obišli Fakultet, posjetili učionice i centre i imali priliku da se bliže upoznaju sa radom svih studijskih programa. Studijske programe su predstavili nastavnici i saradnici Fakulteta, uz nesebičnu pomoć studenata.

Pored mnogih aktivnosti kojima se Filozofski fakultet predstavlja u javnosti (promocije Fakulteta na društvenim mrežama, sajmovima obrazovanja, obrazovnim i naučnim institucijama, medijima, javna predavanja, tribine, izložbe, projekcije kulturnih sadržaja, promocije knjiga), manifestacija Dani otvorenih vrata je još jedna u nizu kojom Filozofski fakultet promoviše svoje studijske programe i svoj rad u cjelini.