Studenti Muzičke akademije dio kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilјa“

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu su u ponedjelјak, 6. decembra, u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilјa“, održali umjetnički performans u sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Studenti Andrej Gradina, 3.godina, smjer Gitara, Milena Nikolić, 4.godina, smjer Solo pjevanje i Azra Halitović, 4. godina, smjer Harmonika izveli su kompozicije čije su autorke bile kompozitorke iz različitih epoha.

Osim ovog dijela programa, održano je i predavanje na temu „Žene u muzici“ u kojem je predstavlјeno stvaralaštvo, bioografije, kao i okolnosti u kojima su stvarale Hildegarda, Fani Mendelson, Klara Šuman, Marijea Kalas, Ljubica Marić, Ljudmila Frajt i Isidora Žebelјan.

Kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilјa“ održava se u okviru projekta „University gender mainstreaming –UNIGEM“, u saradnji sa Transkulturnom psihosocijalnom obrazovnom fondacijom (TPO), uz podršku Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.