Ambasador Grčke u BiH posjetio Centar za helenske studije Filozofskog fakulteta

Ambasador Grčke u Bosni i Hercegovini NJ. E. Dimitrios Papandreu boravio je danas u radnoj posjeti Centru za helenske studije Filozofskog fakulteta Pale. Prilikom obraćanja medijima, NJ. E. Papandreu izrazio je veliko zadovoljstvo aktivnostima Centra i zahvalio upravi Fakulteta na trudu i podršci u radu Centra.

Dr Vladan Bartula, prodekan za nastavu i predstavnik Helenske fondacije za kulturu u Bosni i Hercegovini, zahvalio je NJ. E. i Ambasadi na velikoj pomoći u radu Centra i izrazio nadu da će zajedničkim naporima u narednom periodu biti realizovano još mnogo aktivnosti.

Nakon obraćanja medijima, upriličen je susret NJ. E. i polaznika početnog kursa grčkog jezika, koji se u saradnji sa Ambasadom realizuje po prvi put na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Polaznici kursa su izrazili zadovoljstvo zbog prilike da uče grčki jezik, a NJ. E. Papandreu je naglasio da je Ambasada Republike Grčke u Bosni i Hercegovini na raspolaganju svim polaznicima kursa, Centru za helenske studije i Filozofskom fakultetu.

Nakon susreta sa polaznicima kursa, upriličen je i radni sastanak predstavnika Ambasade i Fakulteta. Na sastanku je razgovarano o nastavku veoma uspješne saradnje i zajedničkim projektima koji će biti realizovani u narednom periodu.

U okviru posejte, NJ. E. Papandreu uručio je Centru novčanu donaciju za kupovinu jednog računara, kao prvi dio donacije koju Ambasada planira da uruči Centru.