Nastavlja se program “Koka-Kolina podrška mladima u BiH”

Projekt Koka-Kolina podrška mladima u BiH nacionalni je program kompanije Coca- Cola HBC, koji prepoznaje, razvija, osnažuje i motivše na uspjeh učesnike, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada.

Radionice su prethodnih godina organizovane u više od 10 opština i gradova i cijele Bosne i Hercegovine, ali ove godine, zbog pandemije, dešavaju se u onlajn svijetu, čime se otvara mogućnost za mlade iz cijele zemlje, iz svih lokalnih zajednica da učestvuju.

Radionice će biti organizovane putem Zoom platforme u okvirnom trajanju od 60 minuta. Prijave za učestvovanje su obavezne, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021.

Budući da je aktuelnost i svrsishodnost tema jedan od najvažnijih kriterijuma pri planiranju programa, ovogodišnje teme radionica, između ostalih, su:

  • Kako započeti karijeru u velikom sistemu
  • Finansijska pismenost
  • Otključavanje unutrašnje genijalnosti
  • Preduzetnički mindset
  • Skok u digitalno tržište rada
  • Mentalno zdravlje
  • Budi KUL-I-TI!

Tokom ovogodišnje Coca-Cola podrške mladima će biti organizovane posebne Q&A sesije sa nekim od najuspješnijih i najinspirativnijih bh. preduzetnika.

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom…), kao i ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije.

Radionice Coca-Cola podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve učesnike.

Više informacija o programu dostupno je na linku: https://bit.ly/CCPMprime,  a najave za nove događaje mogu se pratiti i dijeliti dalje sa Fejsbuk stranici projekta: https://www.facebook.com/CocaColinapodrskamladimauBiH/.