Istraživački rad iz nacionalnog naučno-istraživačkog projekta ocijenjen kao najbolji na međunarodnoj konferenciji u Indiji

Naučno-istraživački rad pod nazivom “A new integrated Rough SWARA – MARCOS model for ranking short road sections in order to prioritize high risk sections” je proglašen za najbolji rad u sekciji Multidisciplinary & Optimization na internacionalnoj konferenciji  Recent Trends in Engineering and Technology (RTET 2021)  u Indiji, koja je održana od 18. do 20. marta onlajn putem.

Rad je jedan od rezultata nacionalnog naučno-istraživačkog projekta „Uticaj geometrijskih elemenata dvotračnih puteva u modelima analize saobraćajnog rizika“ odobrenog i sufinansiranog od strane Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Projekat je nastao kao rezultat saradnje dvije katedre Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu: Katedre za transportno inženjerstvo i Katedre za drumski saobraćaj i transport, te Katedre za tehnologije transportno-logističkih sistema Departmana za saobraćaj, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Članovi projektnog tima sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu su doc. dr Željko Stević, prof. dr Marko Subotić, mr Bojana Ristić i mr Sanja Simić , dok su učesnici sa Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Ilija Tanackov i prof. dr Siniša Sremac.