Obilјežen Međunarodni dan grčkog jezika na Filozofskom fakultetu Pale

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u utorak, 9. februara, upriličeno je obilјežavanje Međunarodnog dana grčkog jezika i tim povodom gost Fakulteta bio je ambasador Grčke Republike u BiH, Nј.E. Dimitrios Papandreu sa saradnicima.

Dekan Fakulteta prof. dr Draga Mastilović zahvalio je Nј. E. D. Papandreu na posjeti i uručenoj vrijednoj donaciji u knjigama i opremi. Donacija će biti dio Centra za grčke studije pri Filozofskom fakultetu, čije je otvaranje planirano u maju ove godine.

Nј. E. D. Papandreu u izjavi za medije izrazio je zadovolјstvo povodom poziva da posjeti Filozofski fakultet i održi predavanje povodom obilјežavanja Međunarodnog dana grčkog jezika.

Takođe, Nј. E. D. Papandreu zahvalio je na izuzetno srdačnoj dobrodošlici i bliskoj saradnji Fakulteta i Ambasade, najavivši i nove projekte u narednom periodu.

Nakon uručenja donacije, Nј. E. D. Papandreu održao je predavanje u amfiteatru Filozofskog fakulteta, na temu Grčki jezik kao svjetska civilizacijska vrijednost. Predavanju su prisustvovali predstavnici društvenog, naučnog i kulturnog života Grada Istočno Sarajevo, Opštine Pale, dekani, profesori i asistenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta Pale.