Obilježen Dan Tehnološkog fakulteta

Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu 23. oktobra je, povodom 27 godina od osnivanja i rada, obilježen Dan fakulteta i održana svečana promocija inženjera, mastera i profesora biologije.

U akademskoj 2019/2020. godini na Tehnološkom fakultetu Zvornik diplomiralo je 27 studenata na osnovnom studiju Hemijsko inženjerstvo i tehnologija,  3 studenta na master studiju i na  studijskom programu Biologija diplomiralo je 5 studenata.

Promovisanim  diplomcima i masterima diplome su uručili  rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Dragan Vujadinović.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Zvornika g. Zoran Stevanović, šefovi katedri i prodekan za naučno-istraživačku djelatnost i preduzetništvo Tehnološkog fakulteta.

Dekan prof. dr Dragan Vujadinović je u svom govoru istakao da Tehnološki fakultet u Zvorniku ima nezamjenljivu ulogu u regionu na polju obrazovanja inženjera, mastera i doktora nauka iz oblasti hemijske i prehrambene tehnologije, a odnedavno i profesora biologije.

Dekan Vujadinović čestitao je svim diplomcima i masterima i zaželio puno uspjeha u  životu i budućem radu.

Posebnu zahvalnost dekan je izrazio Vladi Republike Srpske i gradonačelniku Zvornika na podršci za rekonstrukciju zgrade Fakulteta koja će biti izvedena u okviru projekta „Energetske efikasnosti u Republici Srpskoj”.