Sastanak rektora Kulića i ambasadora Srbije u BiH Nј.E. Aleksandra Đorđevića

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić danas je, u prostorijama Rektorata, ugostio ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Nј.E. gospodina Aleksandra Đorđevića sa saradnicima.

Rektor Kulić je u prijatelјskom razgovoru upoznao Nј.E. gospodina Đorđevića sa istorijom razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu i njegovim specifičnostima, kao i dobrim rezultatima koje Univerzitet postiže na rang listama svjetskih univerziteta.

Ambasada Republike Srbije izrazila je spremnost da institucionalno pomogne Univerzitet u Istočnom Sarajeva u svim oblastima u kojima se pruža mogućnost saradnje.

Na sastanku je konstatovano da Univerzitet u Istočnom Sarajevu tradicionalno ostvaruje uspješnu saradnju sa srodnim institucijama u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali savjetnik u Ambasadi Srbije u BiH Goran Dragović, drugi sekretar Marko Rakić, te prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalј, prorektor za lјudske i materijalne resurse prof. dr Srđan Lalić  i generalni sekretar Univerziteta Igor Tešović.