Rukovodstvo Univerziteta u radnoj posjeti Beogradu

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović i prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić 17. i 18. septembra boravili su u radnoj posjeti u Beogradu u okviru koje su potpisani značajni sporazumi o saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu i Univerzitetom  umetnosti u Beogradu, s cilјem ostvarivanja zajedničkih interesa u akademskoj, naučnoj, kulturnoj i umjetničkoj djelatnosti.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i v.d. direktora Narodnog muzeja u Beogradu mr Bojana Borić Brešković potpisali su Opšti sporazum o međunarodnoj saradnji gdje je zaklјučeno je da su Univerzitet i Muzej institucije posvećene uspostavlјanju kanala komunikacije putem kojih će se ubrzati razmjena naučnog i kulturnog znanja.

Rektor Kulić potpisao je i Opšti sporazum o međuuniverzitetskoj saradnji sa v. d. rektora Univerziteta umetnosti u Beogradu prof. dr Mirjanom Nikolić, s cilјem uspostavlјanja međusobne razmjene studenata i osoblјa, razmjene stečenog iskustva, te opšte saradnje u oblastima nastave, nauke, istraživanja i umjetnosti.

Tokom dvodnenvne posjete, rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu posjetilo je i Rektorat Univerziteta u Beogradu, gdje su sa rektorkom prof. dr Ivankom Popović razgovarali o mogućnostima produblјivanja saradnje dva javna univerziteta.