Raspisan konkurs za domaće i međunarodne stručnjake za akreditaciju

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine ( HEA B&H) raspisala je javni konkurs za izbor domaćih i međunarodnih stručnjaka koji daju ocjenu i obavlјaju reviziju kvaliteta i daju preporuke o akreditaciji visokoškolskih ustanova i studijskih programa.

U kategoriji domaćih stručnjaka konkurs je raspisan za:

  • predstavnike akademske zajednice u BiH za oblasti: prirodne nauke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke nauke, humanističke nauke (uklјučujući sve oblasti umjetnosti)
  • predstavnike privrede i prakse za oblasti: prirodne nauke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke nauke, humanističke nauke (uklјučujući sve oblasti umjetnosti) i
  • predstavnike studenata za oblasti: prirodne nauke, tehničke nauke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke nauke, društvene nauke, humanističke nauke (uklјučujući sve oblasti umjetnosti).

Konkurs je raspisan 2. jula i otvoren je 30 dana od dana objavlјivanja.

Kancelarija za osiguranje kvaliteta upućuje poziv akademskom osoblјu i studentima svih ciklusa studija da, ukoliko ispunjavaju uslove konkursa, prijave se na isti kako bi Univerzitet u Istočnom Sarajevu (UIS) imao što više svojih predstavnika na listi stručnjaka iz reda akademske zajednice i studenata, a koji bi u narednom periodu mogli biti uklјučeni u proces akreditacije drugih visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj i BiH.

Eksperti sa našeg Univerziteta koji se već nalaze na listi, ne moraju ponovo podnositi prijavu. Uslov “iskustvo u reformama visokog obrazovanja” naveden u konkursu za kategoriju studenti nije eliminatoran.

Коnkurs

Оbrazac za prijavu