Izabrano novo rukovodstvo Studentskog parlamenta

Na sjednici Studentskog parlamenta, održanoj 16. juna 2020. godine izabrano je novo rukovodstvo Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Tom prilikom za predsjednika je izabran Uroš Bjelica, student četvrte godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a za zamjenika predsjednika Milan Savić, student Ekonomskog fakulteta Pale.

Dužnost potpredsjednika u narednom periodu obavlјaće Srđan Ždralo, student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Svetii Vasilije Ostroški“ iz Foče, a za generalnog sekretara je izabrana Anđela Tasovac, student Fakulteta za proizvodnju i menandžment Trebinje.

Za studenta ombudsmana izabrana je Dženana Kukić, student Ekonomskog fakulteta Brčko.

Boris Škipina je iazbran za člana Upravnog odbora Univerziteta iz reda studenata nakon čega Senat Univerziteta treba da sprovede proceduru imenovianja.

Za studenta prorektora izabran je Arsen Pavlović, student Medicinskog fakulteta.

Za članove Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu izabrani su Uroš Bjelica, Filozofski fakultet, Luka Ždrale, Elektrotehnički fakultet, Milan Eremija, Saobraćajni fakultet, Lazar Pajović Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i Violeta Ivković, Ekonomski fakultet Pale.