Početak realizacija programa “Stručno osposoblјavanje, usavršavanje i zapošlјavanje operatera na CNC mašinama za obradu metala u istočnoj Hercegovini“ planiran na FPM Trebinje

Program „Stručno osposoblјavanje, usavršavanje i zapošlјavanje operatera na CNC mašinama za obradu metala u istočnoj Hercegovini“ organizuje se u okviru projekta „Moja budućnost“ koji u BiH, Republici Srpskoj, realizuje Fondacija Helvetas „Moja Budućnost“. Program realizuje Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, Zavod za zapošlјavanje Republike Srpske – filijala Trebinje, Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje, Fondacija Helvetas, Edukativni centar, Privredna komora Republike Srpske i preduzeće Swisslion IAT a.d. Trebinje.

Cilј programa osposoblјavanja je da polaznici usvoje znanja i radne vještine za obavlјanje poslova operatera na CNC mašinama za obradu metala, omogućavanje osposoblјavanja zbog zapošlјavanja ili samozapošlјavanja, ali i jačanje kapaciteta ustanova obrazovanja i preduzeća, za kontinuirano provođenje projekata osposoblјavanja, te ostalih partnera koji će biti uklјučeni u program.

Teorijski dio nastave realizovaće se na Fakultetu za proizvodnju i menadžment, a nastavu će izvoditi profesori sa Fakulteta. Planirano je 90 časova teorijske nastave i 150 časova praktične nastave. Nastavne jedinice su usklađene sa praktičnim dijelom na način da poslije odslušanih predavanja, kandidati usvajaju praktična znanja koja će izvoditi stučni kadar u Swisslion IAT a.d. Trebinje.

Program obuke počinje 29.06.2020. godine i trajaće tri mjeseca.

Kandidatima koji uspješno završe obuku biće dodijelјeno uvjerenje koje će omogućiti potvrdu stečenog zvanja i vještina upisom u radnu knjižicu, te ponuđeno radno mjesto u preduzeću u kojem se provodi osposoblјavanje, u svrhu sticanja dodatnih praktičnih kompetencija i vještina.