Prvi studentski internet radio i portal u Republici Srpskoj “Radio Filozofski

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa radom je počeo prvi studentski internet radio i portal u Republici Srpskoj “Radio Filozofski“.

“Radio Filozofski” i istoimeni portal studentima su nastavna baza, ali i prostor za upoznavanje i rad u medijima, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Redakciju ova dva medija čine studenti, oni biraju, kreiraju i oblikuju sadržaje koji se emituju u programima radija i na portalu.

“Radio Filozofski” je projekat Filozofskog fakulteta Pale, a očekivan je doprinos svih studenata.

U programskom i sadržajnom smislu “Radio Filozofski” je usmjeren na studentsku populaciju, akademski život koji se odvija na fakultetima i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, ali i sve studentima zanimlјive, potrebne i korisne teme.

“Studenti su temelј redakcije, oni osmišlјavaju i realizuju i program Radija i sadržaje portala”, navodi se u saopštenju.

Kreirati studentski radio i portal, ideja je nastala u okviru Studijskog programa za novinarstvo na Katedri za novinarstvo i politikologiju, a do zvaničnog publikovanja i predstavlјanja javnosti “Radio Filozofski” je došao zahvalјujući podršci Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Izvor: SRNA