Predavanje profesorice Vesne Garović na Medicinskom fakultetu u Foči

U svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Foči u srijedu, 25. decembra 2019. godine, prof. dr Vesna Garović održaće predavanje putem video linka na temu  „The art of writing scientific papers in medicine“. 

Profesorica Vesna Garović je direktor istraživačkog centra i centra za kliničke studije Mejo klinike (Director, Clinical Research Office and Office of Clinical Trials, Department of Medicine, Mayo Clinic, Rochester, USA).

Predavanje će biti održano u 15:00 časova, na engleskom jeziku.

Svi zainteresovani koji žele da prisustvuju ovom predavanju, svoje prisustvo treba da potvrde  prodekanu za naučno-istraživački rad i preduzetništvo doc. dr Srđanu Mašiću na mejl adresu srdjan.masic@ues.rs.ba najkasnije do 24. decembra do 15:00 časova.

Dr Vesna Garović je profesor na Mejo klinici u Ročesteru, Minesota. Trenutno je načelnik za istraživanje na Odjelјenju za nefrologiju i hipertenziju, zamjenik načelnika za istraživanje na Odjelјenju za internu medicinu i direktor istraživačkog centra i centra za kliničke studije na Odjelјenju za medicinu na Mejo klinici. Urednik je časopisa Hypertension in Pregnancy, pomoćnik urednika časopisa i editor oblasti Women’s Health and Medicine of Sex Differences, Mayo Clinic Proceedings, editor oblasti Preeclampsia for Current Hypertension Reports i član uređivačkog odbora časopisa Kidney International. Objavila je više od 150 radova u časopisima sa recenzijom. Nјen istraživački interes se odnosi na ispitivanje obolјenja bubrega i hipertenzije u toku trudnoće i patofiziologije hipertenzije u trudnoći.