Održana sjednica Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli danas je održana sjednica Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine/Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine kojom je predsjedavao rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu komisije za izradu okvira stručnog usavršavanja akademskog osoblјa programa „TRAIN+“.

Na današnjoj sjednici je donesena odluka o razrješenju prof. dr Milana Kulića sa dužnosti predsjednika Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine, kao i prestanku ovlašćenja za zastupanje.

Takođe, donijeta je odluka o razrješenju Ravijojle Đuričić sa družnosti generalnog sekretara Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je donijeta odluka o imenovanju rektora Univerziteta u Bihaću prof.dr. Nevzet Veladžić za predsjednika Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine/Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine.

Svečana sjednica Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine

Danas je održana i svečana sjednica Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine na kojoj su uručene plakete Rektorske konferencije za izuzetan doprinos razvoju univerziteta/sveučilišta kroz istaknuti rad na naučnom, nastavnom i stručnom polјu, te širenje ugleda univerziteta u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Plakete je uručio rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, a dobitnici priznanja su prof. dr Nermina Hadžigrahić, prof. dr Radoslav Gajanin, prof. dr Elvir Zlomušica, prof. dr. Damir Kukić i prof. dr Fadil Islamović.