Počelo izvođenje kurseva cjeloživotnog učenja u okviru projekta CULTURWB

Izvođenje trećeg ciklusa kurseva cjeloživotnog učenja u okviru projekta CULTURWB (Jačanje kapaciteta za promjene u turizmu na Zapadnom Balkanu – izgradnja kompetencija za menadžment baština i kulturnog turizma) počelo je u petak, 6. decembra, 2019. godine, na Univerzitetu u Isočnom Sarajevu.

Cilј kurseva jeste razvoj kompetencija kod osoba koje se bave razvojem turizma, budućim menadžerima u turizmu, kao i zaposlenim u kulturnim institucijama. Akcenat je na razvijanju vještine, znanja i sposobnosti u oblasti naslјeđa i upravlјanja kulturnim turizmom.

Predavači na kursevima su prof. dr Branislav Mašić, doc. dr Dajana Vukojević, prof. dr Mladen Rebić, prof. dr Dragan Vojinović, dr Nenad Marković i doc. dr Nemanja Šarenac.

Ovo je treći ciklus kurseva koji se održavaju u okviru projekta CULTURWB. Kursevi su besplatni, stipendirani od strane EU.

Kursevi se i ove godine održavaju na Ekonomskom fakultetu Pale u multimedijalnoj sali, koja je opremlјena iz projekta CULTURWB, za potrebe cjeloživotnog učenja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Projekat CULTURWB jedan je od Erasmus+ projekta, osmišlјen u okviru saradnje EU i zemalјa regiona, koji ima za cilј jačanje sposobnosti u visokom obrazovanju. CULTURWB u fokus stavlјa kulturni turizam kao posebnu oblast turizma koja se bavi dubokim kulturološkim iskustvom pojedinca bilo na estetskom, intelektualnom, emocionalnom ili psihološkom nivou.

Svečana dodjela sertifikata za kandidate trećeg ciklusa kurseva biće upriličena krajem decembra 2019. godine.