Profesoru Dušanu Goluboviću dodijelјeno specijalno priznanje SMEITS-a

Redovni profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Dušan Golubović dobio je specijalno priznanje za višegodišnji rad u struci na Pedesetom međunarodnom kongresu i izložbi o klimatizaciji, grijanju i hlađenju (KGH), koji se održava u Beogradu u periodu od 4. do 6. decembra, u organizaciji Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS).

Povodom jubileja, 50 godna održavanja kongresa, specijalna priznanja za značajan doprinos struci, uručena su istaknutim pojedincima i ustanovama.

Profesoru Goluboviću je dodijelјeno priznanje za aktivno učešće na kongresima KGH više od 30 godina, a nalazi se i na listi pet najcitiranih autora kongresa. Priznanje je uručio prof. dr Branislav Todorović, predsjednik društva KGH i predsjednik organizacionog odbora kongresa od osnivanja.

Zahvaliviši se na priznanju i na dugogodišnjoj saradnji društva KGH sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, profesor Golubović je istakao posebno zadovolјstvo što mu je priznanje uručio njegov univerzitetski profesor.

Prof. dr Dušan Golubović aktivno učestvuje u izvođenju projekata i tehničkih rješenja KGH, a naročito u oblastima rashladnih sistema, rashladnih tornjeva, energijskoj efikasnosti i obnovlјivim izvorima energije. Učestvovao je u projektovanju i izvođenju više od sto objekata. Član je inženjerske komore Srbije od osnivanja i ima licence za projektovanje  termoenergetske, procesne opreme i gasnih instalacija. Profesor Golubović objavio je tri patenta, a koordinator je u više međunarodnih projekata.

Na Pedesetom međunarodnom kongresu i izložbi o klimatizaciji, grijanju i hlađenju (KGH) očekuje se učešće više od 1000  i više od 2000 posjetilaca, uz učešće više od 30 država. Prijavlјena su četiri plenarna predavanja, a u 12 sesija predviđeno je više od 110 radova. Uz kongres se održava i izložba opreme KGH više od 170 preduzeća.