Raspisani konkursi za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Fonda „Dr Milan Jelić“

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo  raspisalo je danas, 4. novembra, konkurse za dodjelu stipendija iz Fonda „Dr Milan Jelić” redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2019/2020.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini u akademskoj 2019/2020. godini dodijeliće se ukupno 75 stipendija. Broj stipendija koji se dodjelјuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na ovim ustanovama.

Studentima drugog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu dodjeliće se 12 stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija sedam stipendija u iznosu od po 10.000 KM.

Od nastanka ideje o dodjelјivanju prestižnih stipendija „Dr Milan Jelić” (2007. godine), studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima iz Fonda „Dr Milan Jelić” dodijelјeno je ukupno 2.212 godišnjih stipendija u ukupnom iznosu od 10.756.000 KM.

Izvor: http://www.vladars.net