Održana svečana promocija diplomiranih studenata i mastera Tehnološkog fakulteta

Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u petak, 25. oktobra, obilježen je Dan Fakulteta i svečano promovisano 26 diplomiranih inženjera, 3 mastera prehrambenog inženjerstva  i 7 profesora biologije.

Rektor Univerziteta prof. dr Milan Kulić izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje svečanosti na Tehnološkom fakultetu koji je učinio mnogo na prepoznatljivosti Univerziteta, odnosno njegovoj internacionalizaciji.

“To se, prije svega, odnosi na veliki broj objavljenih radova u međunarodnim časopisima i velikom broju projekata u kojima učestvuju nastavnici i saradnici Tehnološkog fakultata“, rekao je rektor Kulić.

Dekan prof. dr Miladin Gligorić je istakao da Tehnološki fakultet UIS-a, 26 godina ima nezamjenljivu ulogu u našem regionu na polju obrazovanja inženjera, magistara i doktora nauka iz oblasti hemijske i prehrambene tehnologije, a odnedavno i profesora biologije.

„Na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku u proteklom periodu više od 400 studenata je steklo diplome inženjera, oko 40 doktoriralo i magistriralo po starim programima, dok je oko 35 studenata završilo master studije – rekao je dekan Gligorić na svečanoj akademiji.

Odlukom naučno-nastavnog vijeća Fakulteta najbolji studenti u protekloj školskoj godini biće nagrađeni. Studentima sa najvišim prosjekom, po godini studija, biće uručene novčane nagrade i prigodne knjige. Nagrade će biti dodijeljene nakon završetka oktobarskog ispitnog roka, na posebnoj svečanosti.

Svečanoj promociji su prisustvovali gradonačelnik Grada Zvornika Zoran Stevanović, brojni profesori i studenti, članovi porodica promovisanih inženjera, te predstavnici privrednog i javnog života Grada Zvornika.