Delegacija Politehničkog univerziteta iz Šangaja posjetila Filozofski fakultet

Delegacija Politehničkog univerziteta iz Šangaja 15. maja posjetila je Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ispred Univerziteta sastanku su prisustvovali prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejan Bokonjić, koordinator za međunarodnu saradnju dr Slobodanka Krulj, prodekan za nauku Filozofskog fakulteta prof. dr Marija Letić, kao i profesori Katedre za sinologiju.

Predstavnici UIS-a razgovarali su sa predsjednikom Univerzitetskog administrativnog komiteta PU u Šangaju i njegovom delegacijom, te po prvi put, nakon potpisanog ugovora o međunarodnoj saradnji, dogovoreni su detalji koji se tiču ostvarivanja dalje saradnje kroz projekte razmjene studenata i nastavnog osoblja.

Delegacija UIS-a je ovom prilikom dobila i usmeni poziv na partnersku konferenciju koju organizuje Politehnički univerzitet u Šangaju, a koja će se održati u septembru ove godine, gdje će oba fakulteta biti u mogućnosti da detaljnije predstave svoje međunarodne projekte i eventualni dalji vid saradnje.