Start / NIR Vijesti / Aktuelno / Poziv za nominaciju za „Danubius Young Scientist Award 2019“

Poziv za nominaciju za „Danubius Young Scientist Award 2019“

Austrijsko federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje u saradnji s Institutom za Dunavsku regiju i centralnu Evropu raspisuje poziv pod nazivom „Nagrada za mlade naučnike Dunavske regije 2019 (eng. Danubius Young Scientist Award 2019)“ sa namjerom da oda priznanje mladim istraživačima i njihovim izuzetnim dostignućima u njihovim naučnim oblastima.

Ovogodišnja nagrade će biti dodjeljena za 14 mladih istraživača, za po jednog iz svake države koje su dio programa EU strategije za Dunavsku regiju, programa u čijem sastavu je i BiH.

Cilj ove nagrade je da istakne kvalitet naučnog rada, talenat mladih istraživača kao i njihov doprinos razvoju naučne zajednice u regionu i podstakne mlade istraživače da se uključe u istraživanje pitanja vezanih za Dunavski region.

Nagrada je 1.200 evra za svakog dobitnika.

Rok za podnošenje nominacija je 26. april 2019. godine na d.martinek@idm.at

Kandidate mogu da nominuju samo njihove organizacije te shodno tome treba da kontaktiraju relevantne kontakt tačke na svojim ustanovama.

Nema formalne starosne granice, ali se primjenjuje ograničenje za učesnike koji posjeduju akademsko zvanje doktora nauka te su odbranili disertaciju poslije 1. januara 2014. godine. Učešće kandidatima s akademskim zvanjem diplomirani ili magistar nije dozvoljeno.

Kandidati za nagradu mogu doći iz svih naučnih disciplina. Broj nominacija po organizaciji je ograničen na maksimalni broj od tri, s tim da nominovani kandidati mora da budu s različitih fakulteta i odsjeka.

Za više detalja u vezi sa nagradom, posjetite sljedeći link: http://www.idm.at/projekte/preise/danubius-young-scientist-award