Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet obilježili Svetog Savu

Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), obilježili su danas u prostorijama Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini krsnu slavu Svetog Savu.

Obilježavanje Krsne Slave počelo je u 11,00 časova, svečanom akademijom kojoj su prisustvovali sadašnji rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Stevo Pašalić, budući rektor prof. dr Branko Krsmanović, kao i profesor emeritus dr Mitar Novaković koji je ranije obavljao funkciju rektora, v. d. dekana Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina  doc. dr Vesna Petrović, dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Dalibor Stević, predstavnici Univerziteta, studenti, zamjenik gradonačelnika Grada Bijeljina gospodin Dragan Đurđević, kao i mnogobrojni prijatelji i dragi gosti, predstavnici javnog i privatnog sektora grada Bijeljine i šire.

Nakon svečane akademije uslijedilo je lomljenje slavskog kolača i svečani ručak.

Domaćini su se zahvalili svim zaposlenim, studentima i gostima što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj ističući potrebu da akademska zajednica istraje na putu Svetosavlja njegujući sve one vrline koje su svjetlost svetosavskog puta.