Raspisani konkursi za dodjelu stipendija iz Fonda “Dr Milan Jelić”

Ministarstvo nauke i tehnologije, Fond „Dr Milan Jelić” rapisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog i konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u akademskoj 2018/2019. godini.

“Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini u akademskoj 2018/2019. godini dodijeliće se ukupno 75 stipendija i to: 16 stipendija studentima tehničkih nauka, 14 stipendija studentima prirodnih nauka, 12 stipendija studentima medicinskih i zdravstvenih nauka, 12 stipendija studentima poljoprivrednih nauka, 10 stipendija studentima društvenih nauka, šest stipendija studentima humanističkih nauka i pet stipendija studentima umjetnosti”, rekla je vršilac dužnosti rukovodioca Fonda „Dr Milan Jelić” Jelena Stanković na konferenciji za novinare održanoj u Pres centru Vlade Republike Srpske.

Što se tiče konkursa za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa, Stankovićeva je istakla da će Ministarstvo nauke i tehnologije, Fond „Dr Milan Jelić” dodijeliti 12 stipendija studentima drugog ciklusa u iznosu od po pet hiljada KM i sedam stipendija studentima trećeg ciklusa studija u iznosu od po 10 hiljada maraka.

Ukupan fond za dodjelu stipednija studentima sva tri ciklusa iznosi 750.000 KM.

Stankoviće je podsjetila da je od nastanka ideje o dodjeljivanju prestižnih stipendija „Dr Milan Jelić” (2007. godine), studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima iz Fonda „Dr Milan Jelić” dodijeljeno ukupno 2.052 godišnje stipendije u iznosu 9.995.500 KM.

Dodatne informacije: https://www.fondmilanjelic.org/