Na FPE održan 6. naučni skup EKONBIZ 2018

Na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina 21. i 22. juna 2018. godine održan je 6. Internacionalni naučni skup EKONBIZ 2018 za koji je prijavljeno je 57 naučnih radova sa 107 učesnika.

Tema ovogodišnjeg naučnog skupa bila je: „Savremeno poslovanje u funkciji razvoja nacionalne ekonomije“.

Na početku naučnog skupa održana je sjednica Programskog odbora. Program je otpočeo uvodnim riječima dekana i gostiju, nakon čega je rad nastavljen po sekcijama.

Dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina prof. dr Miladin Jovičić zahvalio se učesnicima i gostima, ističući da Fakultet već šestu godinu organizuje naučni skup.

„U proteklih šest godina koliko postoji ovaj naučni skup, do sada je kroz njega prošlo ukupno 750 učesnika i 415 radova. Cilj naučnog skupa je da dođemo do naučnih spoznaja i istina koje mogu poslužiti onima koji kreiraju ekonomsku politiku i donose odluke, da one budu što kvalitetnije. Zbog toga ćemo i zaključke sa ove naučne konferencije prosljediti Vladi RS u nadi da će biti dobra osnova u procesu donošenja odluka“, rekao je dekan Jovičić.

Prisutnima su se obratili i sekretar za privredu Grada Bijeljina, dekan Ekonomskog fakulteta Niš prof. dr Jadranka Đurović Todorović, predstavnik Ekonomskog Fakulteta u Beogradu profesor Aleksandar Živković, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Sv. Kirilo i Metodije“ u Skoplju dr Kiril Postolov, direktor Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sremska Mitrovica dr Gordana Mijailović, te predsjednik područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić.

Radove na plenarnoj sekciji su izlagali: prof. dr Kiril Postolov sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Sv. Kirilo i Metodije“ u Skoplju, prof. dr Sreten Ćuzović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, prof. dr Jelena Kočović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i prof. dr Duško Šnjegota sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Ovogodišnjem internacionalnom naučnom skupu, čiji su organizatori bili Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i Ekonomski fakultet Niš, prisustvovali su mnogobrojni učesnici i gosti iz zemlje i inostranstva, predstavnik gradske uprave Grada Bijeljina, predstavnici akademske zajednice ekonomskih i drugih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, učesnici i gosti iz BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije i šire, predstavnici realnog sektora, uspješni privrednici, ljudi iz prakse sa kojima Fakultet ima izuzetnu poslovno-tehničku saradnju, te predstavnici akademskog osoblja i zaposleni Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina.