Rektor i prorektor Univerziteta u Voronježu posjetili Filozofski fakultet UIS-a

Rektor Državnog univerziteta „Imperator Petar I“ u Voronježu, Nikolaj Ivanovič Buhtojarov i prorektor za međunarodnu saradnju Jurij Vladimirovič Nјekrasov boravili su u posjeti Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Sastanku sa rukovodstvom i profesorima Filozofskog fakulteta prisustvovali su i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Dejan Bokonjić i prorektor za nauku doc. dr Siniša Berjan.

Na sastanku, održanom 12. juna, izraženo je obostrano zadovolјstvo dosadašnjom vrlo uspješnom saradnjom Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa partnerima iz Rusije, a posebno kada je riječ o razmjeni studenata i nastavnika. Razmatrani su naredni koraci u proširivanju saradnje, kao što je učešće u zajedničkim međunarodnim projektima, naučnim skupovima, publikacijama i slično.

Ovom prilikom dekan Filozofskog fakulteta doc. dr Draga Mastilović uručio je rektoru Buhtojarovu Plaketu Filozofskog fakulteta, najveće priznanje koje Fakultet dodjelјuje, u znak zahvalnosti ruskim partnerima na pomoći i podršci u razvoju i međunarodnoj afirmaciji Filozofskog fakulteta.