Na FPM Trebinje održan sastanak o umrežavanju poslovnog i naučno-istraživačkog sektora

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je radni sastanak tima za saradnju Fakulteta sa privredom Grada Trebinje, u svrhu umrežavanja javnog, poslovnog i naučno-istraživačkog sektora.

Sastanku, održanom 17. maja, prisustvovali su predstavnici Fakulteta, studenti, načelnik odjelјenja za privredu Grada Trebinje, predstavnici „Swisslion“ industrije alata Trebinje, preduzeća „TDS Tarana“ i preduzeća „SYSTRAX“.

Sastanak je imao za cilј rješavanje konkretnih privrednih problema i intenzivnijeg uklјučivanje studenata u rješavanje problema poslovanja kroz specijalizovan softver upravlјanja ERP (Enterprise Resource Planning).

Kompletan ERP sistem bi se implementirao u odgovarajuća preduzeća kroz tri faze: upoznavanje studenta sa programom, grupni rad uklјučivanjem studenata od samog početka u projekat i formiranje podtimova za odgovarajuće projekate.

Zaklјučak sastanka jeste da slјedeći korak bude posjeta privrednih subjekata u okruženju koji pokažu interes za ERP sistemom, kako bi se pristupilo implementaciji.